Hamsi Diblesi - Giresun
Hamsi Diblesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg hamsi
- 3 su bardağı pirinç
- 1 bağ maydanoz
- 3 yaprak karalahana
- 5 adet soğan
- Tereyağı
- Bol karabiber
- Pul biber
Hamsi Diblesi Nasıl Yapılır
Hamsiler yıkanır, ayıklanır. çok az suda haşlanır. Tencereye soğan ince ince doğranarak konur. Yıkanıp ayıklanmış maydanoz, karalahana ince ince kıyılarak eklenir. Pirinç yıkanıp eklenir. Hamsiler ilave edilir. Bol karabiber, tuz, pul biber eklenerek pişirilir. Piştikten sonra bir kaba tere yağ konularak eritilir, hafif yanmaya başlayan tere yağı diblenin üzerine dökülerek demlenmeye alınır. Bir veya iki kez karıştırılır. Sıcak olarak servis yapılır.
KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Hamsi Diblesi
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsi Diblesi
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3285
Eklenme Tarihi :
12 Mart 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
14 Mart 2023 Salı