­ HAMSİ DİBLESİ | Kültür Portalı

Hamsi Diblesi - Giresun

Hamsi Diblesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg hamsi
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 bağ maydanoz
  • 3 yaprak karalahana
  • 5 adet soğan
  • Tereyağı
  • Bol karabiber
  • Pul biber

Hamsi Diblesi Nasıl Yapılır

Hamsiler yıkanır, ayıklanır. çok az suda haşlanır. Tencereye soğan ince ince doğranarak konur. Yıkanıp ayıklanmış maydanoz, karalahana ince ince kıyılarak eklenir. Pirinç yıkanıp eklenir. Hamsiler ilave edilir. Bol karabiber, tuz, pul biber eklenerek pişirilir. Piştikten sonra bir kaba tere yağ konularak eritilir, hafif yanmaya başlayan tere yağı diblenin üzerine dökülerek demlenmeye alınır. Bir veya iki kez karıştırılır. Sıcak olarak servis yapılır.

KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 3285    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Mart 2023 Salı