­ SUCUKLU UN KARIŞTIRMASI | Kültür Portalı

Sucuklu Un Karıştırması - Denizli

Sucuklu Un Karıştırması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı un
  • Su • ½ kangal sucuk
  •  ½ tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yağ

Sucuklu Un Karıştırması Nasıl Yapılır

Sucuk küçük küçük doğranır. Hafif kızartılır ve bir tabağa alınır. Aynı yağda un kavrulur ve içine biraz su ile tuz eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak, tabaktaki sucukların üzerine gezdirilir. 

Tarif: Zübeyde AKYÜZ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 7634    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2022 Çarşamba