Ordu Yağlısı - Ordu
                
                
                    Ordu Yağlısı (pide) İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Hamuru için;
	- 3 su bardağı un
 
	- yarim çay kasigi tuz
 
	- bir tutam toz seker
 
	- 20 gr yas maya
 
	- yumurta
 
Pide içi için;
	- 250 gram kıyma
 
	- 2 adet kuru soğan
 
	- 6-7 dal maydanoz
 
	- Tuz
 
	- Tereyağı
 
Ordu Yağlısı Nasıl Hazırlanır?
Hamuru için verilen malzemeler bir kaba konup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Diğer yanda, kıymayı bir tencerede az zeytinyağı ile kavurup ince doğranan soğanı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra tuz ve karabiber isteğe bağlı maydanoz ilave edilip karıştırılır. Hamurdan büyük bir parça alınıp, elips şeklinde açılır. Açılan hamura kıyma içi serilerek elipsin iki ucu birleştirilir ve mekik şekli verilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Fırından çıkmadan önce pidenin orta yerine bir yumurta kırılır, yumurta piştikten sonra fırından çıkan pide servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Ordu Yağlısı(Pide)
                                            Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        22335   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Ağustos 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                23 Mayıs 2019 Perşembe