Sülüklü Pancar - Kilis
Sülüklü Pancar Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg sülüklü pancar
- 2 kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı bulgur veya pirinç
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı sumak suyu veya 2 limon
- 1 çorba kaşığı limon tuzu
Sülüklü Pancar Nasıl Yapılır
Sülüklü pancar ayıklanır, yıkanır, küçük küçük doğranır. Soğan ince doğranır. Çelik bir tencerede yağ ile soğanlar sarartılır. Üzerine sülüklü pancar da ilave edilir. İyice kavrulur. (Pancarların yeteri kadar kavrulması çok önemlidir. Aksi takdirde ısırabilir.) Üzerine sumak suyu veya limon tuzu ve ı su bardağı su konulur iyice pişirilir.Tadına bakılır. Ağız gıdıklamıyor ise 6 su bardağı su, bulgur, domates ve biber salçası eklenir. Bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Çorba kıvamında ve ekşisi belirgin olmalıdır.)Tuz eklenir. Üzerine nane serpilir. Sıcak servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
SÜLÜKLÜ PANCAR
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1378
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Aralık 2023 Perşembe