Tahinli Patlıcan Közlemesi Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 4 adet patlıcan (közlemelik, çekirdeksiz)
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 kahve fincanı tahin
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tahinli Patlıcan Közlemesi Nasıl Yapılır
- Zeytinyağı ve limon suyunu çukur bir kaba koyup karıştırınız.
- Patlıcanlara bıçak saplayarak birkaç delik açınız ve ocak üstü harlı ateşte çevirerek közleyiniz.
- Közlenmiş patlıcanların yanmış dış kabuklarını, ince akan musluk suyu altında bıçakla sıyırarak temizleyiniz. Hafif sıkarak suyunu çıkardıktan sonra zeytinyağı, limon karışımına koyunuz; çatalla eziniz.
- Ezilmiş patlıcanlara dövülmüş ceviz içlerini, ezilmiş sarımsak dişlerini, tahini ve tuzu katınız. Tüm malzemeyi karıştırınız.
- Karışımı servis tabağına çıkartınız. Üzerini kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ile süsleyip sofraya veriniz.
Not
İsterseniz ezmeye, ek olarak 1 kahve fincanı süzme veya normal yoğurt koyabilirsiniz.
Kaynak: “Tahinli Patlıcan Közlemesi”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 26.