Tandır - Muğla
                
                
                    Tandır Malzemeleri Nelerdir
	- Döşün alt bölümü, but, incik ve bel bölgesinde yer alan böbrek yatağından oluşan oğlak eti
 
	- Karabiber
 
	- Tuz
 
Sos malzemesi:
	- 2 yemek kaşığı salça
 
	- 2 yemek kaşığı yoğurt
 
	- 1 yemek kaşığı tereyağı
 
	- Karabiber
 
	- Kekik
 
	- Yanında pişirmek için domates, biber
 
Tandır Nasıl Yapılır
Et, 350-400 g lık parçalar halinde doğranır. Pişirileceği tencereye doldurulur. Etin üzerine çıkacak şekilde sıcak su eklenir. Karabiber ve tuz serpilir. Tencere üstü kapalı olarak taş fırına ya da kuyuya (tandıra) konur. 2,5-3 saat içinde pişen et, fırından ya da kuyudan çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir ve ısıya dayanıklı toprak tabaklara alınır. Servis edileceği zaman etin üzerine, tereyağında kavrulmuş salça ve yoğurt karışımı ile karabiber ve kekikten oluşan sos sürülür ve tereyağı eklenir. Soslanan et, yanında domates ve biber ile birlikte tekrar fırına verilerek kızarması sağlanır. İç pilav ve patatesle ikram edilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Tandır
                                            Görsel Sahibi: Aydın DURDU
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        2430   
                            Eklenme Tarihi :
                                07 Haziran 2017 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                07 Şubat 2025 Cuma