Cılbır - Niğde
Cılbır İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 - 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber, tuz
Cılbır Yapılışı:
Küçük bir tencere içerisinde bir miktarda su kaynatılarak ve tuz eklenir, sonra kaynayan suya yumurtalar kırılarak 5 dk kadar kaynatılır. Pişen yumurtalar sudan alınarak servis tabağına yerleştirilir. Tereyağı tavada eritilerek pul biber eklenerek bir sos hazırlanır. Hazırlanan biberli sosu yumurtaların üzerin de gezdirilerek servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
cılbır
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3015
Eklenme Tarihi :
15 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
09 Nisan 2020 Perşembe