Tandırda Van Balığı - Van
Malzemesi:
-Van Balığı
-tuz
-un
-su
Yapılışı: Balıkların başı kesilmeden karınları temizlenir. Tuzlanır ve kalbur üzerinde süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan un, su, tuz bulamaç haline getirilir. Bu bulamaca batırılan balıklar kuyruklarından tandıra yapıştırılır. Balıklar kızardıktan sonra yeşil soğan ve ayranla beraber servise sunulur.
Kaynak: Van Kültürü ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa:221
Tandırda Van Balığı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm müdürlüğü
Tandırda Van Balığı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tandırda Van Balığı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8429
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2018 Cuma