­ TAVUKLU BÖREK | Kültür Portalı

Tavuklu Börek - Denizli

Tavuklu Börek Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet soğan
  • 4 adet Yufka
  • 1 adet tavuk
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 bardak yoğurt
  • Yarım bardak yağ
  • 1 bardak süt

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır

Tavuk haşlanır ve liflere ayrılır. Soğan ince ince doğranır ve yağ, süt, yoğurt ile karıştırılır. Hazırlanan karışım yufkalar arasına serilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.  Sıcak olarak servis yapılır.

Tarif: Nimet AVSİNDİRİN Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 3541    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2022 Çarşamba