Tavuklu Börek - Denizli
Tavuklu Börek Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet soğan
- 4 adet Yufka
- 1 adet tavuk
- Yarım bağ maydanoz
- 1 bardak yoğurt
- Yarım bardak yağ
- 1 bardak süt
Tavuklu Börek Nasıl Yapılır
Tavuk haşlanır ve liflere ayrılır. Soğan ince ince doğranır ve yağ, süt, yoğurt ile karıştırılır. Hazırlanan karışım yufkalar arasına serilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Tarif: Nimet AVSİNDİRİN Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
tavuklu börek
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3404
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
05 Ekim 2022 Çarşamba