Güveçte Tereyağlı Alabalık - Isparta
Güveçte Tereyağlı Alabalık Malzemeleri Nelerdir
Tek Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika
- 1 adet alabalık
- 1 adet küçük domates
- 1 adet sivri biber
- 2 adet elma dilimi patates
- 4 adet taze mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 dal biberiye
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Güveçte Tereyağlı Alabalık Nasıl Yapılır
Güveç kabının her tarafına tereyağı sürülür. Temizlenmiş olan alabalık pişirme kabına yerleştirilir. İki tarafına bıçakla uzunlamasına çizik atılır. Açıkta kalan boş yerlere diğer malzemeler yerleştirilir. Tuz eklenip yaklaşık 250 derecelik fırına sürülür.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Güveçte Tereyağlı Alabalık
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Güveçte Tereyağlı Alabalık
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Güveçte Tereyağlı Alabalık
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3317
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Ağustos 2023 Cuma