Tavuklu Börek - Bartın
Tavuklu Börek Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet kuru yufka
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 tavuk
Tavuklu Börek Nasıl Yapılır
Parçalara ayrılan (arzuya göre tüm) tavuk haşlanır. Haşlanan tavuğun suyu ile kuru yufkalar ıslatılır. Islatılan kuru yufkalardan bir tanesi yağlanılan tavaya yerleştirilir, iki tanesi parçalanarak tavaya dizilir. Tavaya dizilen yufkalar ocakta çevrilerek pişirilir. Servis tabağına alınan yufkaların üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Tavuklu Börek
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9304
Eklenme Tarihi :
04 Mart 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı