Reyhan Çorbası - Bitlis
Reyhan Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Reyhan Çorbası Nasıl Yapılır
Pirinç haşlanıp suyu süzülür. Ayrı bir tencerede domates ve biber salçası kokusu çıkıncaya kadar yağda kavrulur. Üzerine pirinç, et suyu, reyhan, pul biber ve tuz eklenip karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Sunum tabaklarında isteğe göre sıcakveya soğuk olarak sunulur.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
reyhan corbası
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5
Eklenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba