­ TEKKE ÇORBASI | Kültür Portalı

Tekke Çorbası - Kütahya

Tekke Çorbası Malzemeleri Nelerdir

Hamur için:

  • Un
  • Tuz
  • Su

Çorba için:

  • 100 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Soğan rendesi

Tekke Çorbası Nasıl Yapılır

Un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Diğer tarafta tencereye biraz yağ konup soğan ve kıyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak suya koyulur Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına gelince ateşten alınır.

Görüntülenme Sayısı : 3833    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Mart 2024 Pazartesi