Tencerede Şiş Kebap - Kars
Tencerede Şiş Kebap Malzemeleri Nelerdir
- 750 g kuşbaşı et
- 3 adet soğan
- 4-5 adet domates
- 7- 8 adet biber
Tencerede Şiş Kebap Nasıl Yapılır
Domatesler orta büyüklükte parçalara ayrılır. Biberler üç parçaya bölünür. Soğanların parçalanmamasına dikkat edilerek domatesler gibi doğranır. Daha sonra hazırladığımız malzemeyi ve kuş başı etleri aynen şiş kebap yapar gibi çöplere bir et bir sebze gelecek şekilde dizilir. Hazırladığımız şişleri bir büyük kaşık tereyağı koyduğumuz genişçe bir tencerede iyice esmerleşinceye kadar çevrilir. Bütün şişler hazır olduğunda başka bir tencereye bir yada büyüklerine göre iki domates rendelenir. Bir biber ufak fuak doğranır. Biraz da yağ eklenerek sos hazırlanır. Sonra hazırlanan şişlerde tencereye koyularak yarım saat kısık ateşte pişirilir.
Tencerede Şiş Kebap. Fotoğraf: Ocakbaşı (Kaygusuz) Restoran
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10105
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe