­ UÇKUR KABAK YOĞURTLAMASI | Kültür Portalı

Uçkur Kabak Yoğurtlaması - Ordu

Uçkur Kabak Yoğurtlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  •  Kurutulmuş kabak
  • yoğurt
  • sarımsak,
  • tuz
  • üzeri için yağ
  • nane
  • pul biber

 Uçkur Kabak Yoğurtlaması Nasıl Hazırlanır?

Kurutulmuş kabaklar suda haşlanır ve süzülür. Haşlanmış kabaklar süzüldükten sonra soğuması beklenir. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Yoğurdun üzerine dökek için kızarttığımız yağın içine nane ve pul biber eklenerek servis edilir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5585    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2019 Çarşamba