Uçkur Kabak Yoğurtlaması  - Ordu
                
                
                    Uçkur Kabak Yoğurtlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	-  Kurutulmuş kabak
 
	- yoğurt
 
	- sarımsak,
 
	- tuz
 
	- üzeri için yağ
 
	- nane
 
	- pul biber
 
 Uçkur Kabak Yoğurtlaması Nasıl Hazırlanır?
Kurutulmuş kabaklar suda haşlanır ve süzülür. Haşlanmış kabaklar süzüldükten sonra soğuması beklenir. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Yoğurdun üzerine dökek için kızarttığımız yağın içine nane ve pul biber eklenerek servis edilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Uçkur Kabak Yoğurtlaması 
                                            Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6729   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Ağustos 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                29 Mayıs 2019 Çarşamba