Uçkur Kabak Yoğurtlaması - Ordu
Uçkur Kabak Yoğurtlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- Kurutulmuş kabak
- yoğurt
- sarımsak,
- tuz
- üzeri için yağ
- nane
- pul biber
Uçkur Kabak Yoğurtlaması Nasıl Hazırlanır?
Kurutulmuş kabaklar suda haşlanır ve süzülür. Haşlanmış kabaklar süzüldükten sonra soğuması beklenir. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Yoğurdun üzerine dökek için kızarttığımız yağın içine nane ve pul biber eklenerek servis edilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Uçkur Kabak Yoğurtlaması
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5585
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
29 Mayıs 2019 Çarşamba