­ YABANABAT PİDESİ | Kültür Portalı

Yabanabat Pidesi - Ankara

Yabanabat Pidesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kilogram dana ve kuzu karışık iri çekilmiş kıyma
  • 1-2 orta baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 4 adet dolma biber
  • Katık peynir
  • Pul biber
  • Tuz

Hamuru İçin:

  • 1 kilogram un
  • Yarım litre su
  • 5 gram maya
  • 150 gram tuz

Yabanabat Pidesi Nasıl Yapılır

Yabanabat yapılacak et bir gün evelinden alınıp terbiye edilir. Koyunun bel ve kaburga etlerinin sinirleri alındıktan sonra yüzde elli dana eti ile kıyma makinesinde tek sefer iri bıçakla çekilir. Kuşbaşı doğranmış soğan, sarımsak, biber, sıvı yağ ilave edilip tepsi içinde fırına sürülür sonrasında patlıcan, domates ilave edilip baharatını da attıktan sonra karıştırılır soğumaya bırakılır. Kıyma ilave edilip harmanlanır. Ustalık marifeti ile ince bir şekilde açılan hamurun üzerine iç serilir, üzerine rendelenmiş katık peynir ilave edilip kürekte yaklaşık 1 metre 20 cm sündürülüp, fırına atılıp pişirilir. Uzun bir şekilde tahtada doğranmış maydanoz, közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis edilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 4048    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı