Yabanabat Pidesi - Ankara
Yabanabat Pidesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kilogram dana ve kuzu karışık iri çekilmiş kıyma
- 1-2 orta baş soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 1 fincan sıvı yağ
- 4 adet dolma biber
- Katık peynir
- Pul biber
- Tuz
Hamuru İçin:
- 1 kilogram un
- Yarım litre su
- 5 gram maya
- 150 gram tuz
Yabanabat Pidesi Nasıl Yapılır
Yabanabat yapılacak et bir gün evelinden alınıp terbiye edilir. Koyunun bel ve kaburga etlerinin sinirleri alındıktan sonra yüzde elli dana eti ile kıyma makinesinde tek sefer iri bıçakla çekilir. Kuşbaşı doğranmış soğan, sarımsak, biber, sıvı yağ ilave edilip tepsi içinde fırına sürülür sonrasında patlıcan, domates ilave edilip baharatını da attıktan sonra karıştırılır soğumaya bırakılır. Kıyma ilave edilip harmanlanır. Ustalık marifeti ile ince bir şekilde açılan hamurun üzerine iç serilir, üzerine rendelenmiş katık peynir ilave edilip kürekte yaklaşık 1 metre 20 cm sündürülüp, fırına atılıp pişirilir. Uzun bir şekilde tahtada doğranmış maydanoz, közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis edilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Yabanabat pidesi
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4140
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı