Yemlik Cacığı - Ankara
Yemlik Cacığı Malzemeleri Nelerdir
- 150 g yemlik
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 orta boy salatalık
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kuru nane
- Tuz
Yemlik Cacığı Nasıl Yapılır?
Yıkanıp temizlenen yemlikler, ince ince doğranır. Yoğurt sulandırılır. Yoğurdun içine yemlik, ince doğranmış salatalık, sarımsak ve tuz eklenir, karıştırılır. Üzerine nane ve sıvı yağ dökülerek kaselerde servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Yemlik Cacığı
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5307
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Ocak 2022 Perşembe