Alinazik Kebabı - Gaziantep
Alinazik Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 750 g iri çekilmiş kıyma
- 1 kg yoğurt
- 3 kg patlıcan
- 5 - 6 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- kırmızıbiber
- sade yağ
Alinazik Kebabı Nasıl Yapılır
Yoğurt süzülür. Patlıcanlar ateşte közlenir közleme işlemine Gaziantep'te partılama ya da söğürme denir. Közlendikten sonra patlıcanların kabukları soyularak içi kesme tahtasında bıçakla kıyılır sonra elle yoğrularak veya tahta havanda dövülerek söğürme çok ince bir hale getirilir. Kıymaya biraz yağ ilave edilerek kavrulur. Tuz ve kırmızı biber eklenir. Kıyma çok kavrulmamalı yörenin deyimiyle sulu-tuzlu olmalıdır. Söğürme hafif ateşte ısıtılır ve bu arada içine süzülmüş yoğurt yavaşça katılır (yoğurt tatlı olmamalı, kıyma da ne çok katı ne de çok sulu olmalıdır), yoğurtlu söğürme ocakta hafif karıştırılırken dövülmüş sarımsak ilave edilir. Söğürme kaynamadan ocaktan indirilir servis tabağına çok ince bir şekilde yayılır. Hazırlanmış kıyma yoğurtlu söğürmenin üzerine döşenir. Yemeğimiz servise hazırdır.
Alinazik Kebabı
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Alinazik Kebabı
Görsel Sahibi: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
Alinazik
Görsel Sahibi: KP
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
145525
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi