Yoğurtlu Et Malzemeleri Nelerdir
8-10 Kişilik – Pişirme Süresi: 60 dakika
- 1 kg kemikli kuşbaşı doğranmış kırmızı et
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Mevsimine göre yaş veya kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
Yoğurtlu Et Nasıl Yapılır
Nohut ve et ayrı ayrı haşlanır. Etin suyu süzülerek kısık ateşte ocağa konulur. Çukur bir kapta terbiyesi hazırlanır (yoğurt, yumurta sarısı, un ve 1 su bardağı su çırpılır). Terbiye, haşlanmış et ve nohut, kısık ateşte kaynayan et suyuna ilave edilir. Bir tavada eritilen tereyağı çok hafif nane ile kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü