Yumurta Tatlısı - Yozgat
Yumurta Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 2 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 Paket hamur kabartma tozu
- Aldığınca un
Şerbeti için:
- 4 Su bardağı toz şeker
- 5 Su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yumurta Tatlısı Yapılışı:
3 yumurta derin bir kasede çırpılır. Daha sonra yoğurt ilave edilir. Ardından iki kaşık un koyulup çırpılır. Bu işlem üç, dört kez tekrarlanır. Kabartma tozu bir miktar unla karılarak karışıma eklenir. Derin bir kızartma tavasında 1,5 kiloya kayın sıvı yağ kızdırılır. Hazırlanan hafif kıvamlı karışım bir tatlı kaşığı yardımıyla kızgın yağın içine lokma lokma bırakılır. Pembeleşince alınır. Tatlı soğukken, ılık şerbet üzerine dökülür. Yarım saat dinlendirilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden
Yozgat Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
27015
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Mart 2020 Perşembe