Yumurtalı Taze Fasulye - Hakkari
Yumurtalı Taze Fasulye Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg taze fasulye
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Karabiber, pul biber
- Tuz
Yumurtalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır
Fasulyeler haşlanır, suyu süzülür ve kavrulması için kızdırılmış yağa bırakılır. Sık sık karıştırılarak kavrulan fasulyelerin üzerine yumurtalar kırılır. İsteğe göre üzerine içine pul biber eklenen kızdırılmış yağ gezdirilir. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt da dökülebilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yumurtalı Taze Fasulye
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3721
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba