­ PİRİNÇLİ KABAK | Kültür Portalı

Pirinçli Kabak - Giresun

Pirinçli Kabak Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 bal kabağı veya karakabak
  • 1,5 fincan pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 fincan şeker
  • 1 fincan su
  • Fındık yağı
  • Tuz

Pirinçli Kabak Nasıl Yapılır

Kabak yıkanır, kabukları soyularak uzun şeritler halinde dilimlenir. Dilimler derin bir tavaya yerleştirilir. Üzerine piyazlık doğranmış soğan ve pirinçler eklenir. Suyu ilave edilir, pişmenin tamamlanmasına yakın şeker ve tuz eklenerek, yağ üstüne dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1420    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe