Kibe Mumbar - Diyarbakır
Kibe Mumbar Malzemeleri Nelerdir
- 500 g pirinç
- 500 g kıyma
- Nane, Karabiber
- Domates salçası
- 500 g bumbar(koyun)
- Tuz
Kibe Mumbar Nasıl Yapılır
Malzemelerin hepsi karıştırılır bumbarlar tersyüz edilip yıkanır tekrar düze çevrilir. Hazırlanan malzeme temizlenmiş bumbarın içine ters yüz edilerek doldurulur. Doldurulmuş bumbarlar tuzla iyice ovularak bol suyla yıkanır. Üstüne bol su koyup yaklaşık iki veya ikibuçuk saat haşlanır. Haşlanan bumbarlara ayrı bir kapta sos hazırlanır. Sos: Bir kaşık yağ, bir tatlı kaşığı nane, bir tatlı kaşığı salça konup kavrulur ve haşlamış olduğumuz bumbarın üzerine dökülerek servis yapılır.
Kibe Mumbar
Görsel Sahibi: Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9229
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı