Sakarca Mücveri (Tava) - Giresun
Sakarca Mücveri Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg sakarca
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 adet yumurta
- Tuz, sıvı yağ.
Sakarca Mücveri Nasıl Yapılır
Sakarcalar temizlenir, yıkanır, haşlanır. Haşlanan sakarcalar süzüldükten sonra sıkılarak fazla suyu giderillerek doğranır. Un, tuz ve yumurta ilave edilir karıştırılır. Kızgın yağlı tavaya yayılarak arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı
Sakarca Tava
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sakarca Tava
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5244
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
03 Mart 2023 Cuma