Taflan Tuzlusu Kavurması - Giresun
Taflan Tuzlusu Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg taflan tuzlusu
- 2-3 adet soğan
- 2 kaşık tereyağı yada 1 fincan sıvı yağ
Taflan Tuzlusu Nasıl Yapılır
Taflanın çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzunun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Taflanlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Taflan Tuzlusu Kavurması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Taflan Tuzlusu Kavurması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7734
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
14 Mart 2023 Salı