Elma Cipsi - Isparta
Elma Cipsi Malzemeleri Nelerdir
4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 2 – 2,5 saat
- 2 adet elma
- Yarım limon
- Tarçın
Elma Cipsi Nasıl Yapılır
Elmalar incecik dilimlenir. Kararmaması için üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatılarak iyice yayılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir ve üzerine tarçın serpilir. 100 dereceye ayarlanmış fırında 2 – 2,5 saat tutulur.
Özellikle diyabet hastaları için ara öğünlerde kullanılan atıştırmalık bir besin çeşididir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Elma Cipsi
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2748
Eklenme Tarihi :
03 Nisan 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
04 Temmuz 2023 Salı