Tekke Çorbası - Kütahya
Tekke Çorbası Malzemeleri Nelerdir
Hamur için:
Çorba için:
- 100 g kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- Soğan rendesi
Tekke Çorbası Nasıl Yapılır
Un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Diğer tarafta tencereye biraz yağ konup soğan ve kıyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak suya koyulur Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına gelince ateşten alınır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3834
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Mart 2024 Pazartesi