Elma Pekmezi - Isparta
                
                
                    Elma Pekmezi Malzemeleri Nelerdir                                                                 
Elma Pekmezi Nasıl Yapılır
Yıkanan elmalar doğranıp iyice ezilir. Bir kazana konulur ve kaynatılır. Elmalar kazanda iyice haşlanınca temiz bir çuvalın içine aktarılır ve suyunun tamamen çıkması için üzerine ağır taş konulur. Çıkan elma suyu geniş bir tencere içerisine alınarak elmalar kıvamını bulana kadar kaynatılmalıdır, aksi takdirde uzun süre dayanmaz kısa sürede bozulur. 
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Elma Pekmezi
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        3639   
                            Eklenme Tarihi :
                                03 Nisan 2018 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                06 Temmuz 2023 Perşembe