­ MAACIR TARHANASI | Kültür Portalı

Maacır Tarhanası - Denizli

Maacır Tarhanası Malzemeleri Nelerdir

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 200 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı tarhana
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 2 adet kuru biber
  •  yemek kaşığı margarin
  • 2 litre su

Maacır Tarhanası Nasıl Yapılır

Sıvı yağ ile kıyma bir tencerede kavrulur. İçine salça ilave edilerek karıştırılır. Üzerine soğuk su eklenir. Kaynamasına yakın içine tarhana ilave edilir. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca dövülmüş sarımsak, kuru biber ve tuz eklenir ve 30 dakika kaynatılır. Son 5 dakikasında margarin ilave edilir.

Tarif: Münevver ALTINTAŞ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4253    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2022 Çarşamba