Kuru Kayısı Hoşafı - Isparta
Kuru Kayısı Hoşafı Malzemeleri Nelerdir
4-6 Kişilik - Hazırlama Süresi: 30 dakika
1 küçük kase kuru kayısı
1 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır
Kayısı ayıklanarak yıkanır. Bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Kaynamakta olan şekerli suya, kayısılar eklenerek kaynatılmaya devam edilir. Kayısılar piştikten sonra soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuduktan sonra kâselere konularak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kuru Kayısı Hoşafı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7023
Eklenme Tarihi :
29 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Temmuz 2023 Cuma