­ FIRIN KEBAP | Kültür Portalı

Fırın Kebap - Karaman

Fırın Kebap Malzemeleri Nelerdir

  • Kuzu eti ön kol 3 kg
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırın Kebap Nasıl Yapılır

Fırın kebabı, koyun veya kuzu etiyle yapılır. Kuzunun sadece ön kol ve kaburga kısmı kullanılır. Bakır leğenlere alınan etlere su ve tuzu ilave ederek meşe odunu ateşinde fırında pişirilir. Kuzu 4 saat koyun 8 saatte. Et yağını salınca ara sıra tahta kepçeyle çevrilir, et yumuşayıp kızarınca fırının koltuk denilen dip tarafına çekilir ve ağır ağır pişmeye devam eder. 3 kg etten yaklaşık 1 kg kebap elde edilir. Fırın kebap pidelerin üzerine alınır, kuru soğan ve ayranla servis yapılır. 

(Tarif Nasuh Özgüven) İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 27322    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba