Fırın Kebap - Karaman
Fırın Kebap Malzemeleri Nelerdir
- Kuzu eti ön kol 3 kg
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tuz
Fırın Kebap Nasıl Yapılır
Fırın kebabı, koyun veya kuzu etiyle yapılır. Kuzunun sadece ön kol ve kaburga kısmı kullanılır. Bakır leğenlere alınan etlere su ve tuzu ilave ederek meşe odunu ateşinde fırında pişirilir. Kuzu 4 saat koyun 8 saatte. Et yağını salınca ara sıra tahta kepçeyle çevrilir, et yumuşayıp kızarınca fırının koltuk denilen dip tarafına çekilir ve ağır ağır pişmeye devam eder. 3 kg etten yaklaşık 1 kg kebap elde edilir. Fırın kebap pidelerin üzerine alınır, kuru soğan ve ayranla servis yapılır.
(Tarif Nasuh Özgüven) İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Fırın Kebap
Görsel Sahibi: H.İbrahim İNCEKARA
Fırın Kebap
Görsel Sahibi: H.İbrahim İNCEKARA
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
27322
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba