­ SIĞIRDİLİ BORANİSİ | Kültür Portalı

Sığırdili Boranisi - Isparta

Sığırdili Boranisi Malzemeleri Nelerdir                                                                                 

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 25 dakika                       

  • 1 kg sığırdili otu
  • 500 g ezilmiş süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sığırdili Boranisi Nasıl Yapılır

Sığırdili otu yıkanıp haşlanır. Suyu sıkılıp top haline getirilerek bıçakla ince ince doğranır. Sıvı yağda hafif kavrulur. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. İstenirse üzerine tereyağında kavrulmuş salça gezdirilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3565    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı