Üzüm Hoşafı - Isparta
Üzüm Hoşafı Malzemeleri Nelerdir
4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika
- 2 su bardağı kuru üzüm
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker veya pekmez
- 6-7 adet Karanfil
Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru üzümler tencerede yıkanarak süzülür. Derin bir tencerede su ile beraber haşlanır. Haşlanmasının sonuna doğru içine pekmez veya şeker konulup, suyun içinde erimeleri sağlanır. İçine karanfiller atılır. 10 dakika daha şeker veya pekmez ile kaynatılır. Soğuduktan sonra kâselerle servise sunulur.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Üzüm Hoşafı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5470
Eklenme Tarihi :
28 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
18 Temmuz 2023 Salı