"Sulu Erişte Çorbası" olarak da bilinen Tatar Hamuru Çorbası'nın 4 kişilik malzemeleri ve hazırlanışı aşağıda yer almaktadır.
Tatar Hamuru Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı erişte
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- tuz
Tatar Hamuru Çorbası Nasıl Yapılır
Dört su bardağı kadar su kaynatılır, mercimekler ayrı bir kapta haşlanarak tuz ve erişteler ile kaynayan suya ilave edilir. Erişteler pişince ocaktan alınır, üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Yağda nane ve baharatlar ile salça kavrulur, çorbanın üzerine dökülür.
Kaynak: Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü