Ayran Aşı - Kars
Ayran Aşı Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet soğan
- 1 bağ pazı
- 1 bağ dere otu
- 1 bağ maydanoz
- 1 kaşık kişniş
- 1.5 su bardağı kırık nohut
- 1.5 su bardağı mercimek
- 1 kase pirinç
- 1 kaşık sarı yağ
- 600 g yoğurt
Köftesi için:
- 200 g kıyma
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Ayran Aşı Nasıl Yapılır
Doğranan soğanlar bir yemek kaşığı sarı yağ ile kavrulur. Kalın ve diri doğranan pazılar da soğanlara eklenerek kavrulur. 200 g kıyma 1 tatlı kaşığı karabiber ile yoğurularak nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye konulan sıcak suda pirinç, kırık nohut ve mercimek pazı ve soğanlarla haşlanır. Haşlanan malzemeye kişniş, doğranan dereotu ve maydanoz eklenir. 600 g yoğurt suyla karıştırılarak ayran haline getirilir. Haşlanmış malzemeler soğuduktan sonra kepçeyle hazırlanan ayrana eklenir ve sunum yapılacağı kaseye aktarılır. Soğuk ayran aşı sunuma hazırdır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8023
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe