Kilis Tava - Kilis
Kilis Tava Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 200 g kuru soğan
- 3 domates
- 150 g yeşil veya kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kilis Tava Nasıl Yapılır
Bir Soğan ve dört kırmızı biber yıkanır, robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile yarım santim kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına dört parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8 parçaya bölünür. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Arzuya göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimlenerek dizilir. Üzerine kıyma yayılır.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri
Kilis Geleneksel Mutfak
Kilis Tava
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
180491
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2024 Cuma