Gökçümen Hamursuzu - Kütahya
Gökçümen Hamursuzu Malzemeleri Nelerdir
Hamur için;
- 2 su bardağı su
- 1 fincan zeytin yağı
- 1 kg un
Harcı için;
- 200 g haşhaş
- ½ paket margarin
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Gökçümen Hamursuzu Nasıl Yapılır
2 su bardağı su, zeytinyağı, tuz ve un katılıp normal hamur yapılır. Hamur dinlendirilir. Haşhaş, margarin ve çicek yağı ocakta ısıtılıp karıştırılır. Hamur 12 parçaya bölünür ve her biri tabaktan biraz küçük açılır. Yağ her hamura sürülür, bütün hamurlar üst üste konulur, yağladıktan sonra büyütülür. Kenarları ortaya gelecek şekilde katlanır. Tepsi büyüklüğünde açılır, üzerine haşhaşlı yağ sürülür. Sıcak fırında 25 dakika pişirilir. Sunum; Gökçümen hamursuzu ılıkken servis yapılır. Gökçümen Kütahya'nın bir mahallesidir.
Gökçümen Hamursuzu
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7708
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2024 Cuma