Ciğceli Kavurma - Kocaeli
Ciğceli Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kuşbaşı et
- ½ kg bulgur
- 2 su bardağı süt kaymağı (ciğce )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ciğceli Kavurma Nasıl Yapılır
Et haşlanır. Bulgur veya pirinç pilavı yapılır. Pilav servis tabağına alınır. Kavrulmuş kavurma pilav üzerine konulur. Kavurma üzerine ise süt kaymağı eritilerek dökülür.
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4900
Eklenme Tarihi :
16 Ocak 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi