­ ÇELEGOŞ ÇORBASI | Kültür Portalı

Çelegoş Çorbası - Malatya

Çelegoş Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  •  300 g gendime (dövülmüş bulgur)
  • 100 g kuru fasulye
  • 100 g beyaz nohut
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • 250 g gurut

Çelegoş Çorbası Nasıl Yapılır

Gurut, suda iyice ezilir. Bulamaç haline gelince çırpılarak iyice ezilmesi sağlanır. Bir tencere içerisine gendime, fasulye ve nohut konularak 3 su bardağı su ilave edilip pişmeye bırakılır. Orta hararetli ateşte pişen gendime, fasulye ve nohut suyunu çekip piştikten sonra üzerine ezilmiş gurut bulamacı karıştırılır. Beraberce bir taşım kaynadıktan sonra ateşten indirilerek üzerine erimiş tereyağı ve salça karışımı dökülerek servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 827    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2024 Pazartesi