Çelegoş Çorbası - Malatya
Çelegoş Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 300 g gendime (dövülmüş bulgur)
- 100 g kuru fasulye
- 100 g beyaz nohut
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- 250 g gurut
Çelegoş Çorbası Nasıl Yapılır
Gurut, suda iyice ezilir. Bulamaç haline gelince çırpılarak iyice ezilmesi sağlanır. Bir tencere içerisine gendime, fasulye ve nohut konularak 3 su bardağı su ilave edilip pişmeye bırakılır. Orta hararetli ateşte pişen gendime, fasulye ve nohut suyunu çekip piştikten sonra üzerine ezilmiş gurut bulamacı karıştırılır. Beraberce bir taşım kaynadıktan sonra ateşten indirilerek üzerine erimiş tereyağı ve salça karışımı dökülerek servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
827
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Eylül 2024 Pazartesi