Patatesli Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 2 kase bulgur
- 500 g patates
- 1 baş kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık domates salçası
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
Patatesli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır
İki kase orta bulgur sıcak suda yumuşamaya bırakılır. Patates haşlanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Yumuşayan bulgura rendelenmiş patatesler, yarım çay bardağı sıvı yağ, ince kıyılmış bir baş soğan, bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber ve kırmızıbiber katılıp yoğrulur. Hamurdan kopartılan küçük parçalar avuç içinde sıkılır, tabaklara dizilir. Yanına marul ya da maydanoz konularak servis yapılır.
Mercimekli Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 500 g orta bulgur
- 250 g yeşil ve kırmızı mercimek
- 6-7 adet yeşil soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 1 kaşık yağ
- 1 baş soğan
- 2 domates
- 1 kahve kaşığı kırmızıbiber
- Tuz
- Karabiber
Mercimekli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır
Yeşil ya da kırmızı mercimek ayıklanır, yıkanır ve haşlamaya bırakılır. Bulgur ayıklanır, kepeği savrulup tepsiye konur. Bir tencereye yağ ve doğranmış baş soğan koyulup hafifçe kavrulur. Domateslerin kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranır, soğana katılır. Birlikte kavrulup ateşten alınır. Haşlanan mercimek biraz sulucayken ateşten alınır ve hemen tepsideki bulgurların üzerine dökülür ve tepsiye bir kapak kapatılır. Bulgurların yumuşaması için 15-20 dk. bekletilir. Daha sonra kapak açılır bulgur, tenceredeki domatesli soğan, tuz, kırmızıbiber ve karabiber (arzu edilirse kimyon ve salça) le karıştırılır. 10-15 dk. bekletilir ve yoğrulur, yeşil soğan ve maydanoz incecik kıyılıp yoğrulan köfteye katılır ve biraz da bunlarla yoğrulur. Daha sonra köfte gibi küçük küçük parçala halinde alınır, avuçta hafifçe sıkılır ve servis tabağına koyulup servis yapılır.
Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir (Etli)
- 400 g çiğ köftelik bulgur
- 300 g yağsız ince çekilmiş dana kıyma
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 baş soğan
- 1 demet maydanoz
- 100 g yeşil soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
- Kırmızı biber
Çiğ Köfte Nasıl Yapılır
Tepsiye bulgur konulur. İnce kıyılmış soğan, salça ve baharat eklenerek yoğrulmaya başlanır. Bulgur birbirini tuttuğunda kıyma eklenir ve tekrar yoğrulmaya devam edilir. Kıvamını aldığında dövülmüş sarımsak eklenir. Çiğ köftenin iyice yumuşadığı anlaşılınca yeşil soğan ve maydanozu da eklenir. Birkaç dakika da bunlarla yoğrulur. Yoğurma işlemi bittiğinde küçük parçalar halinde avuçta hafif sıkılarak servis tabağına alınır. Yanına marul konularak servis yapılır.