Pırasa Dolması - Tokat
                
                
                    Pırasa Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
	- 250 gr doğranmış et ( satır kıyması )
 
	- 1 kg kalın pırasa sapı
 
	- 2,5 su bardağı pirinç
 
	- 3 yemek kaşığı tereyağı
 
	- 3 adet soğan
 
	- 2 yemek kaşığı salça
 
	- Karabiber
 
	- Pul biber
 
	- Tuz
 
Pırasa Dolması Yapılışı:
Yayvan bir tencereye tereyağı konulur. Yağ kızınca küp doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış satır kıyması eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra yıkanmış pirinçler eklenerek şeffaflaşana kadar pişirilir. Tuz, baharatlar ve salça eklenir. 2 su bardağı kadar sıcak su eklenerek pirincin açılması sağlanır. Pirinçler suyunu çekince altı kapatılır. Pırasa sapları haşlanır. 7-8 cm uzunluğunda kesilir, katları ayrılır ve her kata hazırlanan içten konularak rulo yapılır. Tencereye dizilir, üzerine tereyağı parçaları koyulur, bir miktar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince azar azar su ilave edilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Tokat Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Pırasa Dolması
                                            Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Dolmalar ve Sarmalar
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4722   
                            Eklenme Tarihi :
                                19 Şubat 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                08 Ekim 2025 Çarşamba