Cevizli Kulak - Manisa
Cevizli Kulak Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı un
- 250 g ceviz içi
- 200 g tereyağı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 çay kaşığı tuz
Cevizli Kulak Nasıl Yapılır
Un, yumurta, iki çay kaşığı tuz, yeterince su katılarak kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edilip 2 bezeye ayrılır. Bezeler 50-60 cm çapında açılıp 2x2 cm boyutlarında karelere bölünür. Her kare içi boş olarak başparmak ve işaret parmağı ile iki ucundan tutulup bastırılarak kulak şeklini alacak biçimde katlanır. Tencerede kaynayan 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı tuz, sıvı yağ konur. Kulaklar yavaşça tencereye koyulur ve birbirine yapışmaması için sürekli karıştırılır. 5 dakika pişirilen kulaklar kevgirle süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine kızarmış salçalı tereyağı gezdirilir ve çekilmiş ceviz içi serpilip sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
670
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
11 Ekim 2024 Cuma