Dalleme Salatası - Muğla
Dalleme Salatası Malzemeleri Nelerdir
- 4-5 demet dalleme
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
Dalleme Salatası Nasıl Yapılır
Dalleme dalları ve gövdesi toplandıktan sonra sıyrılarak yaprak kısımlarından arındırılır, bir tencerede kaynatılan suda haşlanır, süzülür. Üzerine dövülmüş sarımsak eklenir ve sıcak zeytinyağı gezdirilir. Celplemesinde ise haşlanan dallemenin üzerine yağda kavrulan un, salça, az su, limon suyu ve sarımsak karışımından oluşan sos dökülür. Dalleme salatası limon ile servis edilir.
Dalleme Salatası
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
Salatalar ve Turşular
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2539
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
26 Mart 2025 Çarşamba