­ EKŞİLİ TAVUK | Kültür Portalı

Ekşili Tavuk - Muğla

Ekşili Tavuk Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet köy tavuğu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tavuğun kendi yağı ya da tereyağı
  • 3-4 kepçe tavuk suyu
  • 2 adet limon
  • 2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut 
  • Tuz

Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır

Tavuk haşlanır. Haşlandıktan sonra büyük parçalara ayrılır, tavada ısıtılan kendi yağında ya da tereyağında arkalı önlü kızartılır. Kızaran tavukların üzerine dövülmüş sarımsak, tavuk suyu, haşlanmış nohut eklenir, pişirmeye devam edilir. Tavuk önceden haşlanmış olduğu için iki-üç taşım kaynaması yeterlidir. Limon suyu da ilave edilip beş dakika kadar daha kaynadıktan sonra yemek servise hazır olur. İkram ederken üzerine karabiber serpilir.

Muğla Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 22401    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Ocak 2025 Pazartesi