Ekşili Tavuk - Muğla
Ekşili Tavuk Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet köy tavuğu
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tavuğun kendi yağı ya da tereyağı
- 3-4 kepçe tavuk suyu
- 2 adet limon
- 2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
- Tuz
Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır
Tavuk haşlanır. Haşlandıktan sonra büyük parçalara ayrılır, tavada ısıtılan kendi yağında ya da tereyağında arkalı önlü kızartılır. Kızaran tavukların üzerine dövülmüş sarımsak, tavuk suyu, haşlanmış nohut eklenir, pişirmeye devam edilir. Tavuk önceden haşlanmış olduğu için iki-üç taşım kaynaması yeterlidir. Limon suyu da ilave edilip beş dakika kadar daha kaynadıktan sonra yemek servise hazır olur. İkram ederken üzerine karabiber serpilir.
Muğla Geleneksel Mutfak
Ekşili Tavuk
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
22401
Eklenme Tarihi :
06 Haziran 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
06 Ocak 2025 Pazartesi