Ekşili Tavuk - Muğla
                
                
                    Ekşili Tavuk Malzemeleri Nelerdir
	- 1 adet köy tavuğu 
 
	- 1 baş sarımsak 
 
	- 1 yemek kaşığı tavuğun kendi yağı ya da tereyağı 
 
	- 3-4 kepçe tavuk suyu 
 
	- 2 adet limon 
 
	- 2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut 
 
	- Tuz 
 
Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır
Tavuk haşlanır. Haşlandıktan sonra büyük parçalara ayrılır, tavada ısıtılan kendi yağında ya da tereyağında arkalı önlü kızartılır. Kızaran tavukların üzerine dövülmüş sarımsak, tavuk suyu, haşlanmış nohut eklenir, pişirmeye devam edilir. Tavuk önceden haşlanmış olduğu için iki-üç taşım kaynaması yeterlidir. Limon suyu da ilave edilip beş dakika kadar daha kaynadıktan sonra yemek servise hazır olur. İkram ederken üzerine karabiber serpilir.
Muğla Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Ekşili Tavuk
                                            Görsel Sahibi: Aydın DURDU
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        27552   
                            Eklenme Tarihi :
                                06 Haziran 2017 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                06 Ocak 2025 Pazartesi