Domatesli Lahana Dolması Kırkçikli Kelem Dolması - Muş
Domatesli Lahana Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 Büyük baş lahana
- 500 g yağlı kıyma
- 400 g ince bulgur
- 1 yemek kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tuz
Salata harcı için :
- 1 kg domates
- 300 g yeşil biber
- İki büyük baş soğan
- 1 tatlı kaşığı reyhan, pulbiber, karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz ve lahana sapları
Kırkçikli Kelem Dolması Nasıl Yapılır
Lahanalar haşlanır bulgur, kıyma, tuzla güzelce yoğrulur. Yavaş yavaş su ilave edilerek kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Serçe parmağı büyüklüğünde (kalınlığında) küçük küçük sarılır. Tencerenin 4 parmak genişliğinde dolacak kadar doldurulur. Salata malzemeleri çoban salatası şeklinde doğranıp, baharatları eklenir, sarmalara kat kat ilave edilir ve pişirilmeye bırakılır. Dolmalar piştikten sonra zevke göre tere yağı veya pulbiberli yağ ve yoğurt eklenerek servis edilir.
Lahana Sarması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6979
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
17 Nisan 2025 Perşembe