İçli Tava - Ordu
İçli Tava Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg hamsi
- 1/2 kg pirinç
- 100 g kuru üzüm
- 5 baş orta büyüklükte soğan
- İç fıstığı
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Zeytinyağı
İçli Tava Nasıl Yapılır
Hamsiler ayıklanarak kılçıkları çıkarılır. Yıkanır ve tuzlanır. Bir tencereye yağ konur. Önce iç fıstık, sonra sıra ile kuru üzüm, soğan ve yıkanmış pirinç yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinç seviyesine kadar kaynamış su katılarak tencerenin ağzı kapatılır. Pirinç yarı pişme durumunda iken ateş kısılır. Üzerine yağ dökülür. Karabiber, nane ve maydanoz ilave edilir. İç pilav dinlendirmeye bırakılır. Yağlanmış tepsiye hamsiler açılarak sırt kısmı yere gelecek şekilde dizilir. Tepsinin kenarına da hamsiler düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hazırlanan iç pilavı tepsiye dökülür. Kaşıkla düzeltilir. Kenarındaki hamsiler pilavın üzerine kapatılır. Ayrıca pilavın üst kısmı tamamen kapanacak şekilde hamsiler dizilir. Üzerine yağ gezdirilir. Kızgın fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
İçli Tava
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
İçli tava
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7394
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Kasım 2025 Salı