Gavut - Van
Malzemeler:
- Yağ
- Buğday
- ( İsteğe göre bal ve ya gül reçeli)
Mevisiminde alınan buğday kavrulur, el değirmeni yada havanda öğütülerek kavut haline getirirlir. Hafif kızdırılan yağ un halindeki kavut'a yedirilir. Kahvaltıda isteğe göre üzerine bal yada gül reçeli dökülerek yenilir.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III. Halk Kütürü II. sayfa 232
Gavut
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12641
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
20 Kasım 2018 Salı