­ İŞKEMBE ÇORBASI | Kültür Portalı

İşkembe Çorbası - Samsun

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 350 gr işkembe
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

İşkembe Çorbası Nasıl Hazırlanır?

İşkembe iyice temizlenir. Parça parça doğranıp tuzlu suda pişirilir. İyice pişince süzülür. İnce ince kıyılır. Suyu ayrı bir kaba alınır. Un sıvı yağda kavrulur. Pembeleşince içine işkembe ve suyu ilave edilip kaynatılır. Sirke ve dövülmüş sarımsak kaynayan işkembenin içine konularak ateşten alınır.

 

Kaynak: Samsun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 7055    Eklenme Tarihi : 13 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Eylül 2019 Çarşamba