Ciğerli Et Yahnisi (Kasabıt Hanva) - Siirt
MALZEMELER
500 gram sivribiber
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet defneyaprağı,
Tuz, karabiber, Pul biber
YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
İnce bulgurdan köfte hamuru gibi hamur yoğrulur. Nohut büyüklüğünde toplar yapılır. Nohutlar haşlanır. Tencereye yağ, soğan, yeşilbiber ve domates eklenip kavrulur. Daha sonra nohutlar eklenir. Yeteri kadar su ilave edilerek karıştırılır. Kaynayınca hamur topları kaynayan suyun içine konulur. Kavurma işleminden sonra ciğerler eklenir. Ardından soğanlar da karışıma katılarak yemek kavrulur. Piştikten sonra reyhan serpiştirilir. Sıcak olarak servis edilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5785
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2017 Perşembe