Kırdök - Sivas
Un, süt, yağ ve maya ve tuz konularak hazırlanan orta yumuşaklıkta hamur iki parmak kalınlığında uzun silindirler haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, 6-7 cm boyunda kesilen bu parçalar fırında pişirilir, bir gün sonra peksimet gibi fırında kurutulur. Bayatlamayan bir yiyecek olan kırdök kahvaltı ve çay yanında servis yapılır.
Malzemeler
2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2259
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma